Ionel Georgescu, fost şef al DGA, audiat la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Ionel Georgescu, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), a fost audiat marţi la DNA în dosarul de trafic de influenţă al liderilor PSD Victor Hrebenciuc şi Dan Şova.

Nu se ştie în ce calitate este audiat Georgescu de DNA, totuşi în stenogramele prezentate luni procurorii au arătat că liderul PSD aflase de la un ofiţer din poliţia judiciară că este ascultat. În subordinea DGA se află şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Ionel Georgescu a condus din februarie 2009 serviciul secret din Ministerul de Interne (GDIPI) prin propunerea publică a liderilor PSD de atunci, în particular Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. În luna martie, după un scandal de corupţie, Georgescu a ajuns la şefia DGA.

Anchetat de DNA şi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri forestiere, alături de alţi grei din PSD precum Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, Hrebenciuc s-ar fi putut interesa despre metodele de monitorizare îndreptate în direcţia sa din mai multe surse.

Potrivit procurorilor anticorupţie, cel care i-a transmis lui Viorel Hrebenciuc informaţii despre anchetele demarate pe numele său este Dumitru (zis şi Mitică) Iliescu, fostul şef al SPP, care ar fi operat ca om de legătură între între vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi un angajat de la DNA.

Procurorii DNA au mai arătat că Hrebenciuc ştia că este interceptat şi că este vizat într-o anchetă penală, şi încerca să obţină alte documente şi informaţii în acest sens prin intermediari.

”Mitică Iliescu i-a spus lui Hrebenciuc că are posibilitatea reală de a obţine aceste informaţii prin intermediul unui ofiţer de poliţie judiciară care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi care ar gestiona alături de procurori dosare de maxim interes pentru el, dosare în care sunt cercetate persoane cunoscute la nivelul opiniei publice şi aflate în cercul relaţional al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor.

Cu aceeaşi ocazie, Mitică Iliescu i-a spus lui Hrebenciuc că i-a solicitat ofiţerului de poliţie judiciară să obţină astfel de informaţii, iar ofiţerul i-a comunicat că Viorel Hrebenciuc a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, Iliescu Dumitru i-a adus la cunoştinţă lui Hrebenciuc Viorel că respectivul ofiţer de poliţie are acces la documentele din dosar, precum şi din alte dosare penale de interes, întrucât se află în posesia cheii de la fişetul procurorului de caz, apreciind însă că este riscant ca ofiţerul de poliţie să scoată fizic acte pe care să i le pună la dispoziţie, deoarece ar genera suspiciuni în rândul colegilor.

Mitică Iliescu l-a asigurat pe Hrebenciuc că, prin intermediul ofiţerului de poliţie, poate obţine în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii”, a comunicat luni DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne