Iordache: Preşedintele Iohannis în loc să fie mediator, a fost distrugător

Social-democratul Florin Iordache a reacţionat după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că va participa la şedinţele Guvernului Dăncilă, decizie luată în contextul discuţiilor privind iminenţa unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.
Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache s-a arătat nemulţumit, marţi, în cadrul unui interviu acordat Digi24, de prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că blochează actul de guvernare.

"Nu e nimic nou dacă (Iohannis - n.r.) participă la şedinţa de Guvern. E dreptul Guvernului de a stabili ce introduce pe ordinea de zi. Dacă Guvernul consideră să introducă prioritar anumite proiecte, nu e nimic nou. Preşedintele nu poate opri Guvernul să-şi facă activitatea. Preşedintele, înainte de toate, ar trebui să fie preocupat să dea un aviz la proiectul de buget, a fost blocat pentru că nu s-a obţinut un aviz în CSAT, dar repet, preşedintele înainte de a bloca, poate să facă ceva constructiv. În ultima perioadă, preşedintele, în loc să fie mediator, a fost distrugător şi un cetăţean care a blocat actul guvernului", a declarat Iordache.

Artizanul OUG 13 a subliniat că este dreptul Guvernului şi al Parlamentului să adopte un act normativ privind amnistia şi graţierea.

"Amnistia şi graţierea s-au dat ultima dată în 2003, acum 15 ani, este dreptul Guvernului şi al Parlamentului să adopte un astfel de act normativ, fie că discutăm de 2018, fie că discutăm de 2003, au fost nişte acte care s-au adoptat. De ce să nu se adopte un astfel de act de clemenţă, care va graţia sau amnistia anumite fapte, cred că nu e nimic rău", a precizat Iordache.

Fostul ministru a fost întrebat şi despre plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui, solicitată de liderul PSD Liviu Dragnea.

"PSD-ul vrea o stare de normalitate şi starea de normalitate înseamnă şi o anumită acţiune a preşedintelui. Noi am constatat că acţiunile preşedintelui în ultima perioadă nu au fost instituţionale", a fost replica lui Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne