Iordache, pus la punct de Birchall la dezbaterea desfiinţării SIIJ: „Ar fi trebuit să nu conduceţi dvs. şedinţa astăzi”

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Deputata Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a reiterat marţi, în şedinţa Camerei Deputaţilor, importanţa desfiinţării SIIJ, pe care o numeşte „cooperativa ‘Nufărul’ de albire a magistraţilor certaţi cu legea”. În discursul său, Birchall a mai afirmat că Iordache ar fi putut ca măcar în ziua în care a fost dezbătut proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale, să fi lăsat pe altcineva să conducă şedinţa, de vreme ce SIIJ a fost „moşită în comisia Iordache”.

„Domnule Iordache, măcar la acest punct pe ordinea de zi, din respect pentru oamenii care au îngheţat în Piaţă, strigând pentru o justiţie independentă, ar fi trebuit să nu conduceţi dvs. şedinţa astăzi pentru că sunt şi alţi colegi şi colege vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor.

Vă rog foarte mult să votăm pentru abrogarea acestei secţii toxice care nu a făcut şi nu face nimic altceva decât să submineze încrederea în actul de justiţie. Şi dacă ne uităm la competenţa pe care o are SIIJ-ul, aşa cum a fost moşită în comisia Iordache, în alin.8 indice 1 vedem că această Secţie are dreptul de a retrage orice cale de atac sau de a solicita spre competenţă de soluţionare orice dosar. În acord cu voinţa românilor cinstiţi, vă rog să dăm un vot responsabil şi să se pună capăt acestei secţii toxice”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Deputatul independent a cerut tuturor celor prezenţi să voteze legea care prevede desfiinţarea Secţiei Speciale, argumentând​​​​​​​ că „dacă se menţine SIIJ-ul, se produce un dezechilibru major în sistemul judiciar pentru că există o categorie de magistraţi, în speţă procurorii SIIJ, care practic sunt deasupra legii, neputând fi investigaţi de nimeni în condiţiile în care cu greu se poate numi o investigaţie obiectivă cea făcută de colegii de birou”.

„În forma actuală, SIIJ, din punctul meu de vedere, este o cooperativa ‘Nufărul’ de albire a magistraţilor certaţi cu legea sau corupţi, inamicul curăţirii magistraturii de persoane toxice care nu fac cinste statutului de magistrat”, a subliniat Birchall.

Potrivit fostului ministru, cifrele din raportul de activitate al SIIJ pe 2019 arată că au fost 417 dosare lucrate din care 415 clasate. [...] Din aceste cifre cred că reiese clar acum cât de falsă era manipularea că această secţie ar fi fost creată pentru a elimina magistraţii corupţi. În realitate, în forma actuală, SIIJ este o Cooperativă Nufărul de albire a magistraţilor certaţi cu legea sau corupţi, inamicul curăţirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat”, a conchis Ana Birchall.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne