Iranul avertizează asupra unui nou val de epidemie a virusului Wuhan

Preşedintele iranian Hassan Rouhani împreună cu omologul său chinez, Xi Jinping, în Shanghai, mai 2014.
Preşedintele iranian Hassan Rouhani împreună cu omologul său chinez, Xi Jinping, în Shanghai, mai 2014. (MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Iranul s-ar putea confrunta cu un al doilea val de epidemie a virusului Wuhan, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabiei, care a subliniat că unii iranieni au ignorat îndrumările emise de oficialii din domeniul sănătăţii pentru a stăvili răspândirea bolii.

"Din păcate, unii iranieni au ignorat sfaturile oficialilor Ministerului Sănătăţii şi au călătorit în timpul vacanţei (iraniene) de Anul Nou ... Acest lucru ar putea provoca un al doilea val de coronavirus", a spus Rabiei, potrivit TV de stat.

„Toate deplasările între oraşe sunt interzise, iar cei care încalcă regulamentul vor suferi rigorile legii”.

Focarul din Iran a ucis până acum peste două mii de oameni, a declarat miercuri oficialul din Ministerul Sănătăţii, Kianush Jahanpur, cu 143 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Oficialii s-au plâns că mulţi iranieni au ignorat apelurile de a rămâne acasă şi de a anula planurile de călătorie pentru sărbătorile Anului Nou persan care au început pe 20 martie.

„Acest plan (nou) este strict şi va crea dificultăţi şi restricţii pentru călători, şi le cerem persoanelor care au plecat deja în călătorii să se întoarcă mai repede acasă”, a spus preşedintele Hassan Rouhani, într-un discurs transmis de televiziunea de stat.

Rouhani a declarat că vor fi introduse mai multe restricţii pentru a limita răspândirea coronavirusului care a infectat 27.017 persoane în toată ţara. Până în prezent, guvernul a evitat să impună carantina în oraşele iraniene.

Economia iraniană este foarte afectată de sancţiunile impuse de SUA, după ce preşedintele Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cunoscut sub numele JCPOA în mai 2018.

Astfel că autorităţile Republicii Islamice sunt nevoie să facă tot posibilul pentru a ţine economia în viaţă, sacrificând vieţile iranienilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe