Iranul promite să “dea foc” obiectivelor ce îi interesează pe americani în Orientul Mijlociu

Generalul de brigadă iranian Hossein Salami.
Generalul de brigadă iranian Hossein Salami. (Captură Foto)

Un oficial senior al armatei iraniene a promis că “va da foc” la tot ceea ce îi interesează pe americani în regiune, adăugând că Republica Islamică acceptă războiul cu America, au susţinut câteva rapoarte regionale care demonstrează că Teheranul încă este dispus să lupte cu SUA în ciuda unui acord nuclear semnat recent între marile puteri şi iranieni, conform unui articol publicat de Washington Free Beacon.

“În cadrul unor remarci ameninţătoare”, un comandant militar iranian de rang înalt al Gărzilor Revoluţionare a susţinut că Iranul este pregătit să “anihileze” forţele americane şi israeliene dacă acestea “ar face cea mai mică mişcare militară împotriva Iranului”, conform agenţiei iraniene de ştiri FARS.

“Monitorizăm acţiunile lor zi şi noapte şi vom folosi fiecare oportunitate pentru a da foc tuturor obiectivelor economice şi politice care îi interesează dacă fac vreo mişcare greşită”, a declarat joi generalul de brigadă Hossein Salami.

Ameninţând direct atât SUA cât şi Israelul, Salami a promis că “le va tăia mâinile inamicilor şi degetele de la mâini”, conform raportului.

Salami a răspuns multiplelor declaraţii din partea unor oficiali americani care au evidenţiat faptul că opţiunea militară împotriva Teheranului încă rămâne valabilă în ciuda acordului nuclear final semnat în luna iulie – un acord care ar trebui, cel puţin teoretic, să restricţioneze activitatea nucleară iraniană.

În luna mai, Salami a declarat că Iranul doreşte un război cu Statele Unite. “Ne-am pregătit pentru cele mai periculoase scenarii şi acest lucru este uşor de digerat de către americani: acceptăm războiul cu SUA din moment ce credem că aceea va fi şansa noastră de a prezenta adevăratul potenţial al puterii noastre.”

Liderul suprem al Iranului Ali Khamenei a declarat joi că Iranul nu este deschis negocierilor cu SUA în niciun alt domeniu în afara celui legat de programul său nuclear.

Khamenei a cerut de asemenea liderilor ţării să îi atace pe americanii care critică acordul nuclear.

“În discuţiile nucleare negociem cu grupul P5 1, dar de fapt administraţia americană este principalul jucător. Însă, oficialii americani vorbesc deplasat şi trebuie luată o decizie în privinţa manierei în care discută aceştia”, a declarat Khamenei puternicei Adunări iraniene a Experţilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.