Irina Bara, la un meci distanţă de careul de aşi al turneului de la Saint-Malo (ITF)

Sportiva noastră a dispus în runda a doua a competiţiei franceze de turcoaica Cagla Buyukakcay, în două seturi, scor final 6-2, 7-5.
(Mark Dadswell / Getty Images)

Irina Bara (23 ani, 158 WTA) continuă să performeze la turneul ITF de la Saint-Malo (Franţa), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, reprezentanta noastră obţinând calificarea în sferturi în urma victoriei înregistrate în faţa turcoaicei Cagla Buyukakcay (28 ani, 246 WTA), cu scorul de 6-2, 7-5.

Favorita numărul şase a avut nevoie de o oră şi 46 de minute pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a circuitului.

În continuare, românca o va avea ca adversară pe Ekaterine Gorgodze (26 ani, 166 WTA) din Georgia, cea din urmă impunându-se în singurul lor meci direct în 2015, la Torun (Polonia, 25.000 dolari), cu 7-5, 6-3.

În schimb, o altă iubitoare a sportului alb de la noi din ţară, Alexandra Cadanţu, a acces în finala de dublu alături de letona Diana Marcinkevica după ce au dispus de cuplul Veronica Cepede Royg (Paraguay)/Irina Hromaceva (Rusia), cap de serie numărul trei, cu scorul de 6-1, 6-2.

Principalele favorite, care s-au impus după nici o oră de joc efectiv (53 min.), vor trebui să joace în continuare cu trofeul pe masă în faţa perechii formate din Cristina Bucsa (Spania) şi Maria Fernanda Herazo Gonzalez (columbia), favorite patru, care a profitat de retragerea cuplului româno/rus Irina Bara/Valentina Ivahnenko.