Irina Begu a abandonat. Simona Halep, calificată în optimi la Wuhan

Simona Halep este calificată în optimi în urma abandonului Irinei Begu din cauza problemelor la spate, la scorul de 6-3, 2-0, 15-0 pentru Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep.
Tenismana română Simona Halep. (WTA/twitter)

Simona Halep (locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5) a beneficiat de abandonul Irinei Begu, locul 26 WTA, la scorul de 6-3, 2-0, 15-0, constănţeanca califcându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

Simona şi Irina au oferit un joc echilibrat în primul set, spectaculos pe alocuri.

La scorul de 1-4, antrenorul Irinei a interevenit şi i-a cerut elevei sale să rămână pe linia de fund pentru a tempera presiunea adversarei, însă Simona Halep s-a impus cu 6-3, după 49 de minute.

După primul set, Begu a acuzat dureri la spate şi a cerut timeout medical. După o pauză de aproape 12 minute, în care jucătoarele au mers la vestiare, s+a reuluat partida, dar meciul a mai durat doar câteva minute. La 3-6, 0-2 şi 0-15, după 68 de minute de la start, Irina Begu a decis să abandoneze.

În turul următor, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre italianca Roberta Vinci (locul 15 WTA, cap de serie numărul 13), şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan (locul 41 WTA).

Halep conduce în întâlnirile cu Vinci cu 4-2. Şvedova are o victorie în faţa Simonei Halep, în singura lor partidă, disputată în 2012 la JO de la Londra în turul I.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 26.900 de dolari şi 105 puncte WTA, iar eliminarea în turul doi cu 13.790 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.

La Wuhan, Halep are cea mai bună performanţă prezenţa în optimi, rezultat înregistrat şi în 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport