Irina Begu, luptă astăzi pentru calificarea în semifinalele turneului WTA de la Budapesta

Jucătoarea română o va întâlni în lupta pentru careul de aşi a competiţiei pe cehoaica Marketa Vondrousova (81 WTA), după care va juca la dublu pentru un loc în finală alături de Galina Voskoboeva (Kazahstan).
Jucătoarea română de tenis Irina Begu.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu. (Hungarian Tennis/facebook)

Irina Begu (28 ani, 72 WTA) a acces, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA Internaţional “Hungarian Ladies Open” de la Budapesta, în urma victoriei înregistrate în faţa rusoaicei Evghenia Rodina (30 ani, 71 WTA) în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3. Partida a durat o oră şi 18 minute.

Cele două s-au aflat la prima lor confruntare.

Sportiva noastră va continua astăzi drumul pe tabloul principal de simplu, unde o va avea ca adversară pe cehoaica Marketa Vondrousova, care a dispus la rândul ei de o altă rusoaică, Ana Blinkova (105 WTA). Ea şi-a asigurat deocamdată un cec de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA.

Tot astăzi, Irina Begu va evolua şi în semifinale la dublu alături de Galina Voskoboeva (Kazahstan), cele două asigurându-şi prezenţa în penultimul act al circuitului cu premii totale de 250.000 de dolari, după succesul cu 6-4, 7-5 în faţa cuplului Danka Kovinic (Muntenegru)/Erin Routliffe (Noua Zeelandă).

Perechea româno-kazahă, recompensată cu un cec în valoare de 3.435 dolari şi 110 puncte WTA la dublu pentru această reuşită, urmează să stea faţă în faţa cu tenismenele Fanny Stollar (Ungaria)/Heather Watson (Marea Britanie), favorite trei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport