Irina Begu, semifinalistă în proba de dublu la Tianjin (WTA)

Românca alături de partenera sa, italianca Sara Errani, s-au impus cu scorul de 7-6 (2), 2-6, 10-6 în faţa cuplului format din Katerina Bondarenko (Ucraina)/Ala Kudriavţeva (Rusia).
Irina Begu
Irina Begu (Facebook)

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Irina Begu şi italianca Sara Errani a acces, joi, în penultimul act al probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 426.750 dolari, graţie succesului înregistrat cu 7-6 (2), 2-6, 10-6 în faţa cuplului Katerina Bondarenko (Ucraina)/Ala Kudriavţeva (Rusia). Partida a durat o oră şi 37 de minute.

Begu şi Errani nu au avut meci uşor în faţa principalele favorite, ele văzându-se conduse în primul set cu 5-0, dar ca prin miracol au reuşit să revină şi să reintre în joc, preluând conducerea cu 6-5. Ele şi-au pierdut apoi serviciul şi setul şi s-a ajuns în tiebreak, unde s-au impus până la urmă, fără prea mare dificultate cu 7-2.

În schimb, setul doi a revenit adversarelor, care au câştigat cu 6-2, după ce în prealabil Begu şi Erani au avut 1-0. Ajunse în super tiebreak, Begu şi Errani au jucat perfect, fără emoţii, ieşind învingătoare cu 10-6.

În urma acestui rezultat ele şi-au asigurat un cec în valoare de 4.950 dolari şi 110 puncte WTA, urmând ca în continuare, să se dueleze pentru un loc în finală cu sportivele Arina Sabalenka (Belarus) şi Yifan Xu (China).