Irina Begu şi Andreea Mitu, calificare în penultimul act al circuitului de la Arenele BNR (WTA)

Reprezentantele ţării noastre au dispus în două seturi, joi seara, de cuplul format din jucătoarele Lidia Morozova (Belarus)/Aranxta Rus (Olanda), scor final 7-5, 6-2.
(Getty Images)

Perechea formată din jucătoarele române Irina Begu şi Andreea Mitu a acces în semifinalele probei de dublu ale turneului BRD Bucharest Open, în urma victoriei înregistrate în faţa sportivelor Lidia Morozova (Belarus)/Aranxta Rus (Olanda) cu scorul de 7-5, 6-2.

Campioanele noastre au avut nevoie de o oră şi 18 minute de joc efectiv pentru a dispune de favoritele numărul patru.

Morozova şi Rus au avut un start de partidă bun. Oponentele cuplului român au reuşit în două rânduri să fie în avantaj (3-0 şi 4-2), dar nu pentru mult timp însă, pentru că Begu şi Mitu au echilibrat situaţia, adjudecându-şi setul pe final. Trebuie menţionat că jocul în primul set a fost întrerupt mai bine de două ore din cauza vremii nefavorabile.

Setul doi a fost complet diferit, sportivele noastre având un parcurs excelent (2-0, 3-1, 5-1), încheind socotelile după numai 30 de minute.

Begu şi Mitu vor juca în continuare cu perechea învingătoare din partida care le opune pe tenismenele Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse (România) - Monique Adamczak/Jessica Moore (Australia/N.2).

Jucătoarele române şi-au asigurat deocamdată un premiu financiar de 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport