Islamizarea Europei: saudiţii se oferă să construiască 200 de moschei în Germania - pentru refugiaţi

Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta
Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta (Arpad Kurucz—Anadolu Agency/Getty Images)

Politicienii conservatori ai Germaniei au criticat vehement o ofertă a Arabiei Saudite de a construi 200 de noi moschei în oraşele germane, pentru nevoile spirituale ale sutelor de mii de refugiaţi care năvălesc în Europa.

Oferta a fost aparent făcută pe canale diplomatice, fiind publicată într-un ziar libanez - Al Diyar – la sfârşitul săptămânii trecute.

Conform ştirii, programul de construcţie al moscheelor a fost ideea regelui saudit Salman.

Arabia Saudită, care a finanţat o parte din gherilele ce luptă împotriva preşedintelui Assad în Siria, s-a ferit să ofere azil refugiaţilor sirieni din cauza îngrijorărilor că ar putea importa dizidenţi şi agenţi iranieni care i-ar pune în pericol autocraţia. Siria are legături strânse cu Iranul, formând o alianţă rivală Casei Saud.

Pentru a contrabalansa influenţa tot mai mare a Iranului shiit în Yemen, care a răsturnat regimul sunit susţinut de saudiţi, Riadul a invadat Yemenul vara aceasta, după săptămâni de bombardamente, producând un dezastru umanitar de proporţii.

Oferta saudită survine după ce Europa a fost asaltată de sute de mii de refugiaţi sirieni şi nu numai, care au trecut fraudulos frontierele Turciei, Greciei, Ungariei, către Germania.

Se aşteaptă ca numărul de refugiaţi care ajung în Germania anul acesta să totalizeze 8 sute de mii.

Numeroşi politicieni au contestat oferta, venită din partea unei ţări care practică forme extreme de lege islamică – inclusiv omorul prin lapidare (cu pietre), biciuirea (inclusiv în public) şi tăierea membrelor.