Israelul lansează bombardamente în Siria. Damascul vorbeşte despre 2 morţi

Un tun mobil al armatei israeliene este staţionat în apropiere de graniţa cu Siria în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 27 ianuarie 2015.
Un tun mobil al armatei israeliene este staţionat în apropiere de graniţa cu Siria în partea israeliană a Înălţimilor Golan, 27 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Israelul a recunoscut că avioanele sale de luptă au lovit miercuri zeci de ţinte militare iraniene şi siriene ca represalii pentru rachetele lansate în Israel cu o zi în urmă.

Presa de stat siriană a raportat că doi civili au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi în atacuri, dar a declarat că apărarea aeriană siriană a distrus cea mai mare parte a rachetelor lansate de avioanele israeliene asupra Damascului, înainte ca acestea să-şi atingă ţintele.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului cu sediul în Marea Britanie a declarat că 11 persoane au fost ucise, inclusiv şapte care nu erau din Siria, citând propriile surse.

Un oficial israelian a declarat, cu condiţia anonimatului, că numărul preliminar şi totuşi neconfirmat al victimelor ar fi între 10 şi 20 de militari, „aproximativ două treimi fiind iranieni şi o treime sirieni”.

Militarii israelieni au declarat că sistemul de apărare împotriva rachetelor a doborât marţi patru rachete trase din Siria către Israel.

"Am lămurit că cine ne va răni, va fi rănit", a declarat miercuri, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu. "Asta am făcut azi noapte având în vedere ţintele militare ale grupului iranian Al Quds şi ţintele militare siriene", a declarat el.

Forţa de elită a Quds este braţul extern al Gărzilor Revoluţionare din Iran.

Pe Twitter, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Avichai Adraee, a declarat că avioanele de luptă israeliene au atacat zeci de ţinte, inclusiv rachete, sedii, depozite de arme şi baze militare.

Israelul a declarat că a efectuat sute de lovituri în Siria împotriva ţintelor iraniene care încercau să-şi stabilească acolo o prezenţă militară permanentă şi împotriva transporturilor de arme avansate către miliţia libaneză Hezbollah, susţinută de Teheran.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe