Iurie Leancă: „Restituirea miliardului de către cetăţeni este unica soluţie”

Pe 26 septembrie, Guvernul moldovean a decis să transforme miliardele furate în anii 2014-2015 în datorie de stat. Timp de 25 de ani moldovenii vor fi nevoiţi să dea aceşti bani.Chiar dacă noutatea a stârnit valuri de nemulţumiri, Iurie Leancă ar fi procedat la fel, afirmă politicianul.
Iurie Leancă, liderul PPEM, 12 iunie 2015
Iurie Leancă, liderul PPEM, 12 iunie 2015 (serviciul de presă PPEM)

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM) şi proaspăt candidat înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, Iurie Leancă consideră că, transformarea miliardelor de lei dispărute din sistemul bancar în datorie publică este unica soluţie pentru Moldova la momentul actual. Totodată, acesta nu vede de ce decizia Guvernului Filip ar cauza nemulţumiri din partea cetăţenilor.

Întrebat de ce nu şi-a manifestat public nemulţumirea faţă de recenta decizie a guvernului, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, Iurie Leancă a declarat că „ce a făcut guvernul a fost unica soluţie şi din acest motiv, nu am avut cum să protestez”.

Mai mult decât atât, dacă aş fi deţinut postul de premier al ţării, aş fi procedat exact la fel, a susţinut în continuare Leancă în cadrul emisiunii. „Acestea sunt măsuri, din păcate, foarte dificile, dar singurele posibile în această situaţie”, a detaliat liderul PPEM.

Doar că, înainte de a lua astfel de decizii este necesar ca ministrul Finanţelor, Guvernatorul Băncii Naţionale, dar şi alte autorităţi să explice exact ce se întâmplă cetăţenilor, a fost de părere Iurie Leancă.

În acelaşi context, candidatul la funcţia de preşedinte şi fostul premier al Republicii Moldova a afirmat că, Guvernul nu ar trebui demis pentru o astfel de decizie. „Nu aş susţine acest lucru, această decizie a fost unica posibilă şi nu cred că aici putem face speculaţii aşa cum o fac unii candidaţi la funcţia de preşedinte”.

Despre efectele negative care vor fi resimţite de către cetăţenii Republicii Moldova ca urmare a deciziei guvernului, Leancă şi-a manifestat speranţa că cetăţenii vor observa efectele negative abia la anul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe