Ivanka Trump: SUA va sprijini în continuare R. Moldova în implementarea reformelor democratice

Maia Sandu la intrevedere cu Ivanka Trump
Maia Sandu la intrevedere cu Ivanka Trump (gov.md)

Consilierul Preşedintelui SUA Ivanka Trump, în cadrul întrevederii cu premierul Maia Sandu, a reconfirmat sprijinul american pentru Republica Moldova remarcând importanţa decisivă a efortului anticorupţie pentru capacitatea ţării de a atrage investiţii şi a crea locuri de muncă.

„Lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a atrage investiţii şi pentru a crea un mediu de afaceri puternic. SUA va sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice, dar şi dezvoltarea programelor de abilitare a femeilor, precum şi asigurarea egalităţii de şanse care să încurajeze femeile să se lanseze în afaceri”, a punctat oficialul de la Casa Albă.

Ivanka Trump a încurajat Guvernul de la Chişinău în realizarea procesului de reforme care au drept scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova.

Prim-ministrul moldovean a descris eforturile Guvernului de a reforma justiţia, inclusiv bătălia pentru asigurarea unui proces corect de alegere a noului Procuror General şi a solicitat suportul Administraţiei Prezidenţiale a SUA în fortificarea instituţiilor democratice din Moldova.

„Moldova este o ţară care luptă pentru un început nou, democratic şi facem eforturi ca să restabilim încrederea cetăţenilor în stat şi în viitorul lor acasă”, a declarat Maia Sandu precizând că actuala guvernare vrea să lase în urma sa instituţii puternice şi funcţionale.