Jaf, ziua la drumul mare. Firea, acuzată că încearcă să creeze o primărie paralelă

La ordinul primăriţei Gabriela Firea, au fost înfiinţate nu mai puţin de 19 societăţi comerciale care să preia mai tot ce înseamnă furnizare de utilităţi şi servicii în Capitală, decizie care a stârnit indignarea celor de la Uniunea Salvaţi România.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Ziua la drumul mare! În timp ce toată lumea este atentă să nu mai fure "noaptea ca hoţii", Gabriela Firea încearcă să creeze o primărie paralelă chiar în miezul zilei, în şedinţa de consiliu, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, USR Bucureşti.

"Primăria lui Firea nu va mai avea nevoie de votul Consiliului General ales de cetăţeni şi va evita legile achiziţiilor publice şi legile anticorupţie. În Bucureştiul lui Firea, cetăţenii nu vor avea beneficii, ci doar clientela de partid a PSD-ALDE. Prin cele 19 societăţi comerciale înfiinţate PSD-ALDE preiau, practic, cea mai mare parte a administraţiei primăriei generale", se arată în comunicatul citat.

Potrivit USR, toată experienţa de până acum a statului cu astfel de societăţi comerciale a arătat că ele elimină transparenţa, sifonează bani publici şi produc locuri noi şi călduţe de muncă pentru membrii de partid şi rudele lor.

"Soarta acestor firme este uşor de intuit dacă ne uităm la modelele Radet, Elcen, Hidroelectrica sau Tarom. Devin insolvente şi falimentare, iar costurile acestor eşecuri vor fi acoperite tot de bucureşteni. Firea dă petrecerea, bucureştenii plătesc", susţine echipa lui Nicuşor Dan.

Prin această decizie, Gabriela Firea ţinteşte trei "iepuri" cu o singură piatră:

1) Instituie zero transparenţă în activitatea primăriei.

2) Vrea ca legea penală privind abuzul în serviciu şi conflict de interese să nu se aplice angajaţilor Primăriei.

3) Urmăreşte evitarea legii achiziţiilor publice.

Efectele imediate ale planului Firea
Efectele imediate ale planului Firea (USR Bucureşti)

"Vor apărea astfel 19 noi consilii de administraţie, cu salariile de rigoare pentru o nouă armată de angajaţi impuşi de la partid. Această reorganizare radicală arată clar ca lumina zilei intenţiile PSD-ALDE de a evita legile şi de a pune mâna pe bugetul Bucureştiului, fără a fi nevoiţi să dea socoteală cum l-au cheltuit", mai remarcă cei de la USR Bucureşti.

Uniunea Salvaţi România a cerut Consiliului Concurenţei şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice câte un aviz şi câte un punct de vedere pentru aceste societăţi comerciale ale Primăriei.

"Vom explora toate variantele legale pentru a opri această tentativă de jaf a Bucureştiului. Avem însă nevoie de ajutorul vostru ca să ajungem la cât mai multă lume. Avem datoria de a face tot ce putem ca Primăria şi Bucureştiul să rămână ale cetăţenilor, nu ale lui Firea. Doar împreună îi putem opri!", a subliniat USR Bucureşti.

La rândul său, fostul ministru Cristian Ghinea, în prezent deputat, e explicat că, pe lângă argumentele de mai sus prezentate de colegii săi, i se pare ca "PSD-Firea pregatesc şi un fel de a rămâne cu banii chiar daca vor pierde primaria la un moment dat".

"Un viitor primar onest ar trebui să naţionalizeze toate aceste firme-bidon pentru a aduce serviciile publice înapoi sub controlul public. Firea gândeşte strategic pe termen lung sau nu pricepe deloc consecinţele?", a adăugat Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne