Jandarmeriada. Carmen Dan, non-răspunsuri la întrebări despre telefoanele date lui Dragnea

Carmen Dan (Ministrul de Interne),
Carmen Dan (Ministrul de Interne), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Acuzată de viceprimarul (fost PSD) al Capitalei, Aurelian Bădulescu, de faptul că în seara zilei de 10 august a vorbit de multe ori la telefon cu Liviu Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan a refuzat, luni, să ofere lămuriri pe acest subiect.

"Nu am de ce să încurajez un dialog la distanţa cu dl Bădulescu, poate să afirme ce doreşte, poate că are o presiune, eu nu am această presiune.

Referitor la momentul 10 august, eu cred că toată lumea cunoaşte şi am reiterat aici, în Parlament, la această comisie, ce am făcut în data de 10 august şi unde am fost. Nu văd de ce aş începe eu acest dialog la distanţă cu dl Bădulescu.

Eu nu o să îmi schimb declaraţiile şi cine a urmărit ce am declarat urmare a evenimentului din 10 august ştie despre ce este vorba, nu s-a schimbat nimic de atunci", a declarat ministrul.

Reamintim că viceprimarul (fost PSD) Aurelian Bădulescu a declarat duminică, la Realitatea TV, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost "informat în permanenţă despre situaţia străzii şi despre măsurile care se luau".

Potrivit aktual24.ro, întrebat despre ce a discutat cu procurorii la începutul săptămânii trecute când a fost chemat la audieri, Bădulescu a declarat că aceştia s-au interesat dacă în centrul de comandă care monitoriza evenimentele din Piaţa Victoriei au sosit şi ordine "dintr-o altă zonă". În acest context, Bădulescu a susţinut că ministrul Carmen Dan a vorbit de mai multe ori la telefon cu Liviu Dragnea după ora 20.00.

"Procurorii au avut o listă de întrebări pertinente. Procurorii, foarte bine pregătiţi, nu vor lăsa lucrurile aşa. ‘Există o altă zonă unde se luau deciziile?’, au întrebat. Dacă spun acum că ‘Da, era o altă zonă’, nu aduc prejudicii anchetei. (…) De câte ori a vorbit Liviu Dragnea la telefon cu Carmen Dan după ora 20.00 până la 24.00? Liviu Dragnea nu a fost niciodată străin de ce s-a întâmplat atunci. Liviu Dragnea şi cu acoliţii lui nu au făcut altceva, decât să pună românii în capul altor români", a declarat Bădulescu.

"În permanenţă Liviu Dragnea a fost informat prin persoanele pe care le-a trimis acolo despre situaţia străzii şi despre măsurile care se luau", a adăugat Bădulescu.

Bădulescu a mai susţinut că Liviu Dragnea are un "centru de analiză şi de manipulare" prin care încearcă să schimbe percepţia publică faţă de schimbările legislative menite să îl scape de dosarele penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne