Jane Fonda, premiu pentru întreaga carieră

Actriţa Jane Fonda prezintă Palm d'Or pe 27 mai 2007 în timp ce regizorul român Cristian Mungiu ţine un discurs după ce a câştigat premiul Palm d'Or pentru filmul său "4 Luni, 3 Saptamini si 2 Zile"
Actriţa Jane Fonda prezintă Palm d'Or pe 27 mai 2007 în timp ce regizorul român Cristian Mungiu ţine un discurs după ce a câştigat premiul Palm d'Or pentru filmul său "4 Luni, 3 Saptamini si 2 Zile" (FRANCOIS GUILLOT / AFP / Getty Images)

Actriţa americană Jane Fonda va primi un premiu pentru întreaga sa carieră din partea American Film Institute (AFI), în cadrul unei gale care va fi organizată anul viitor la Los Angeles.

Jane Fonda a jucat în peste 40 de filme şi a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1978, cu rolul din "Întoarcerea acasă/ Coming Home", şi în 1971, pentru partitura din "Klute", anunţă bbc.co.uk

Cunoscuta actriţă americană a revenit pe marile ecrane în 2005, după o pauză de 15 ani, şi a jucat recent în serialul "Redacţia/ The Neewroom". De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, văduva fostului preşedinte american Ronald Reagan, în filmul regizat de Lee Daniels, "The Butler".

"Jane Fonda este o mare valoare a filmului american", a susţinut preşedintele American Film Institute, într-o declaraţie de presă.

Jane Fonda este cunoscută şi ca activist politic, ea protestând împotriva războiului din Vietnam în anul 1970.

Actriţa americană a fost nominalizată anul acesta la Premiul Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul "Redacţia/ The Newsroom". Autobiografia ei, "My life şo far", a fost în lista de bestselleruri a New York Times.

Jane Fonda a debutat în 1960 în comedia "Nevasta baschetbalistului/ Tall Story", fiind apreciată deabia în 1969 în drama "Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?/ They Shoot Horses, Don't they", pentru care a primit şi prima ei nominalizare la Oscar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură