Japonezii supăraţi că NSA spionează guvernul nipon

(Captură Foto)

Tokyo aşteaptă ca Statele Unite să clarifice noile dezvăluiri privind activităţile de spionare desfăşurate de NSA asupra guvernului japonez şi a unor companii nipone, a declarat jurnaliştilor secretarul şef al Cabinetului, Yoshihide Suga.

WikiLeaks a publicat vineri o serie de documente secrete ale NSA care detaliază activităţile de spionaj ale agenţiei americane asupra a 35 de ţinte din Japonia, inclusiv asupra unor oficiali de rang înalt.

Dacă informaţiile sunt adevărate, atunci “acest lucru este extrem de regretabil pentru ţările aliate”, a declarat Suga, care s-a aflat printre persoanele vizate de NSA.

Pe lista de comunicaţii interceptate de NSA se găsesc membri ai Cabinetului nipon, Banca Centrală a Japoniei, precum şi miniştrii de finanţe şi economie, divizia de gaze naturale a companiei Mitsubishi şi divizia de petrol a conglomeratului Mitsui.

Japonia este cea mai recentă ţintă a NSA, în rândul aliaţilor SUA, ce a fost dezvăluită de WikiLeaks.

Dezvăluirile au loc după ce website-ul a publicat documente secrete care detaliază activităţile de spionaj ale agenţiei americane asupra mai multor oficiali de rang înalt francezi, saudiţi şi germani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.