Japonia, în finala Cupei Mondiale feminine de fotbal din Canada

(facebook)

Reprezentativa Japoniei, deţinătoarea trofeului, va da piept cu formaţia Statelor Unite în finala Cupei Mondiale feminine de fotbal din Canada, după ce a dispus de echipa Angliei cu scorul de 2-1, miercuri seara, în semifinala jucată la Edmonton.

Finala se va disputa duminică, la Vancouver (luni, 02,00, ora României), şi va fi o reeditare a finalei ediţiei trecute a Cupei Mondiale, când americancele au ratat titlul al loviturile de departajare (la Frankfurt). Ultimul titlu mondial al echipei SUA datează din 1999. Cele două echipe s-au înfrunta şi în finala turneului olimpic de la Londra, în 2012, când americancele au câştigat medaliile de aur.

Japonia a câştigat a doua semifinală a competiţiei din Canada graţie unui autogol al Laurei Bassett, în prelungirile partidei (90 2). Aya Miyama (32 — penalty) deschisese scorul pentru nipone, iar Fără Williams (41 — penalty) a restabilit egalitatea.

Anglia a rezistat bine în faţa campioanei mondiale şi a lăsat impresia că poate furniza o nouă surpriză dacă ajunge în prelungiri, însă Bassett, aflată sub presiune, a trimis mingea în propria poartă în încercarea de a degaja.

Japonia şi-a concretizat superioritatea din prima repriză dintr-un penalty obţinut de Ariyoshi, poate în afara suprafeţei de pedeapsă, relatează AFP. Anglia a arătat capacitate de reacţie şi a egalat rapid, după un contact minim între Houghton şi Ogimi.

Anglia a pus destule probele Japoniei, având ocaziile mai mari în acest meci, printre care şi o bară (Duggan — 62).

Sâmbătă, la Edmonton, în finala mică a competiţiei, Anglia va înfrunta echipa Germaniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport