Japonia, un univers paralel: În canalele de drenaj înoată peşti coloraţi (video)


Peşti Koi în canalele de drenaj din Japonia
Peşti Koi în canalele de drenaj din Japonia (Print screen YouTube)

Canalele de drenaj din Japonia sunt atât de curate încât frumosul peşte Koi înoată fericit în apele acestora. Aceşti peşti graţioşi împodobesc canalele de scurgere a apelor pluviale care se află de-a lungul trotuarelor şi ale străzilor.

Peştele Koi este cunoscut pentru capacitatea sa de a înota în amonte, împotriva curentului. Este foarte apreciat în cultura asiatică, fiind menţionat în legenda chineză „Poarta Dragonului”, deoarece, după ce depăşeşte obstacolele se poate transforma într-un dragon sacru.

Cultural, Japonia a căutat dintotdeauna să sublinieze armonia dintre natură şi om. Grădinile japoneze sunt considerate opere de artă. Ei se mândresc cu crearea de peisaje frumoase în mijlocul vieţii haotice şi agitate din oraşele mari, iar respectul pentru natură şi mediul înconjurător este o cauză pe care o alimentează şi o pun în valoare permanent.

Toate aceste fotografii exprimă armonia dintre natură şi om, promovează coexistenţa paşnică şi ne demonstrează că acest lucru este posibil!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură