Jean-Claude Juncker a îndemnat Rusia să renunţe la exercitarea presiunilor asupra Moldovei

Fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker.
Fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat Rusia să renunţe la exercitarea presiunilor la adresa Republicii Moldova, transmite Infotag. În acest sens oficialul european a subliniat că „orice presiune, exercitată din afară, cu scopul de a crea obstacole pentru ca Moldova să-şi construiască independent viitorul, este inadmisibilă”.

Oficialul european a salutat „fermitatea Moldovei de a continua cursul spre integrarea europeană”, menţionând necesitatea „de a confirma această cale în cadrul alegerilor parlamentare, care trebuie să fie corecte, libere şi democratice”, şi care pot deveni „decisive pentru soarta Moldovei”.
Jaen-Claude Juncker va fi investit în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene săptămâna viitoare, pe 1 noiembrie. Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a adresat un mesaj de felicitare.
„Profit de această frumoasă ocazie pentru a exprima disponibilitatea ţării mele de a amplifica şi a dinamiza relaţiile de prietenie şi colaborare cu Uniunea Europeană, în virtutea determinării Republicii Moldova de a se integra în marea familie comunitară”, se arată în mesajul şefului statului.
Timofti şi-a exprimat convingerea că în următorii cinci ani noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, „va contribui la edificarea unei Europe solidare şi prospere”.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe