Jeremy Corbyn cere liderilor opoziţiei şi rebelilor conservatori să-l înlăture pe premierul Boris Johnson

Liderul laburist Jeremy Corbyn.
Liderul laburist Jeremy Corbyn. (Dan Kitwood/Getty Images)

Liderul laburiştilor britanici Jeremy Corbyn a cerut spriijnul conservatorilor rebeli şi liderilor opoziţiei să se opună Brexitului fără acord pentru a-l înlătura pe Boris Johnson din funcţia de premier, iar Partidul Laburist să formeze un guvern interimar până la alegerile generale, potrivit The Guardian.

Corbyn a propus într-o scrisoare că el ar trebui să conducă o administraţie temporară pe o perioadă de timp foarte limitată, cu scopul de a convoca noi alegeri generale.

Propunerea lui Corbyn arată clar că, în opinia laburistului, el este singurul politician care ar putea conduce un guvern interimar, spre deosebire de conservatorul veteran Ken Clarke sau laburista Yvette Cooper.

În scrisoarea sa, Corbyn a afirmat: “Acest guvern nu are niciun mandat pentru [un Brexit] fără acord, iar referendumul din 2016 pe tema UE nu a acordat mandat pentru [Brexit] fără acord. Prin urmare, propun un vot de neîncredere la prima oportunitate când vom fi siguri de succes”.

Scrisoarea a fost prezentată într-o zi dramatică din perioada vacanţei parlamentare, după ce Johnson şi-a amplificat retorica împotriva parlamentarilor care depun eforturi pentru a bloca Brexitul fără acord.

Premierul Johnson a fost acuzat că reiterează retorica din timpul celui de-al doilea război mondial, susţinând că unii parlamentari colaborează cu UE pentru a împiedica Marea Britanie să se retragă din bloc la data de 31 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe