Jocurile Commonwealth-ului din 2022 se vor desfăşura în oraşul Durban din Africa de Sud

Commonwealth Games Federation
Commonwealth Games Federation (Commonwealth Games Federation/facebook)

Oraşul Durban din Africa de Sud a fost ales drept gazdă a Jocurilor Commonwealth-ului din anul 2022, când aceasta competiţie polisportivă se va desfăşura în premieră pe continentul african.

Cele 71 de naţiuni şi teritorii membre ale Federaţiei Jocurilor Commonwealth-ului au luat această decizie în unanimitate, miercuri în cadrul Adunării generale care a avut loc la Auckland (Noua Zeelandă).

Durban era singurul candidat la organizarea Jocurilor din 2022, după ce oraşul canadian Edmonton şi-a retras candidatura, în luna februarie, invocând costurile ridicate pe care le implică un eveniment de o asemenea anvergură.

Cu ocazia Adunării generale de la Auckland, scoţianca Louise Martin a devenit prima femeie numită preşedinte al Federaţiei Jocurilor Commonwealth-ului, înlocuindu-l pe prinţul Tunku Imran din Malaezia, care a îndeplinit acest rol în ultimii patru ani.

Organizatorii au anunţat că Jocurile Commonwealt-ului de la Durban se vor desfăşura între 18 şi 30 iulie 2022, ceremonia de deschidere urmând să se desfăşoare chiar în ziua în care se vor împlini 104 ani de la naşterea a lui Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african şi lider al luptei împotriva apartheidului, care a încetat din viaţă în 2013.

Jocurile Commonwealth-ului se desfăşoară la fiecare patru ani, prima ediţie având loc în anul 1930, la Hamilton (Canada), în timp ce următoarea ediţie va avea loc în 2018, la Gold Coast (Australia), între 4 şi 15 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport