Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi reprogramate, admite Sebastian Coe

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune BBC posibilitatea amânării olimpiadei din capitala Japoniei (24 iulie-9 august)din cauza virusului COVID: "Este posibil, orice este posibil în acest moment".
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism,  Sebastian Coe.
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe. (Getty Images)

Jocurile Olimpice de la Tokyo programate să se desfăşoare în perioada 24 iulie-9 august ar putea suferi o amânare din cauza pandemiei de coronavirus, a recunoscut, joi, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe.

"Este posibil, orice este posibil în acest moment.. Eu cred că poziţia pe care lumea sportului a adoptat-o, fiind şi sentimentul pe care l-am avut în cursul discuţiei cu CIO şi alte federaţii, este acela că nimeni nu spune că vom merge la Jocurile Olimpice indiferent ce s-ar întâmpla. Dar nu este o decizie care trebuie luată astăzi", a spus preşedintele World Athletics.

Unele voci susţin anularea Jocurilor Olimpice pentru perioada de toamnă, după ce mai multe competiţii de calificare olimpică (box, scrimă şi judo), au fost deja amânate sau anulate, provocând mari incertitudini în rândul sportivilor despre modul în care se va face calificarea la JO 2020.

Deocamdată ceremonie de deschidere este programată pentru 24 iulie.
Până în prezent pandemia de coronavirus a afectat peste 170.000 de oameni şi a făcut peste 9.000 de victime la nivel mondial.