Judecătoarea Camelia Bogdan nu este de acord cu mutarea sa la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti

Judecătoarea Camelia Bogdan, renumită pentru soluţiile dure date în dosarele unor mari corupţi, a fost mutată, printr-o mişcarea surpriză, de la Secţia penală la Secţia de contencios-administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.
Judecătoarea Camelia Bogdan
Judecătoarea Camelia Bogdan (Freedomhouse.ro)

Decizia, luată de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti în urmă cu o săptămână, nu este deloc agreată de judecătoare, care a anunţat, pe un forum intern al magistraţilor, că va ataca planificarea de şedinţă de la sfârşitul anului, dacă nu va fi planificată în şedinţe la Secţia penală.

România Curată a reuşit, prin intermediul unui magistrat care a dorit să îşi păstreze anonimatul, să intre în posesia mesajului scris de judecătoare pe forumul magistraţilor. Redăm mai jos un fragment:

"Dragi colegi,

Vă mulţumesc pentru mesaje şi pentru susţinere! Eu voi ataca planificarea de şedinţă de la sfârşitul anului, dacă nu voi fi planificată în şedinţe la Secţia penală… mi-am exprimat disponibilitatea să intru şi acolo unde Curtea are nevoie de mine, contenicos, comercial, fără a renunţa la şedinţele din penal… şi… nici la obligaţia de a mă perfecţiona în mod continuu, indiferent de ce mi s-ar aduce la cunoştinţă că ar zice unii şi alţii (…).

Adevărul e că pentru a stăpâni Dreptul penal al afacerilor e nevoie de cunoştinţe pluridisciplinare… şi… sunt multe lucruri de învăţat… dacă nu citesc, nu îmi dezvolt raţionamente noi… dar la penal nu voi renunţa niciodată (…) Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase într-o perioadă nu tocmai frumoasă din viaţa mea!".

Camelia Bogdan, care a judecat dosare precum RAFO-Carom, dosarul ICA al lui Voiculescu, sau cel al transferurilor de fotbalişti, a fost mutată în urmă cu o săptămână, pentru 3 luni, de la Secţia penală la Secţia de contencios-administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.

Explicaţia oficială a fost că sunt foarte multe dosare pe rol la secţia Contencios şi este nevoie de magistraţi acolo. Mutarea Cameliei Bogdan a fost decisă în condiţiile în care judecătoarea Viorica Costiniu, al cărei soţ a fost condamnat pentru corupţie, este acuzată de lipsa de imparţialitate în procesele DNA, este menţinută la secţia Penală, notează România Curată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne