Judecător implicat în spălarea miliardelor din Rusia, refugiat în România

Judecătorul Victor Orândaş, al cărui nume este vehiculat în presă din R. Moldova într-un scandal privind delapidarea a 18,5 miliarde de dolari din Rusia, s-a refugiat în România.
Judecător Victor Orândaş, 3 noiembrie 2015
Judecător Victor Orândaş, 3 noiembrie 2015 (Epoch Times România)

Judecătorul Victor Orândaş, care nu de mult a călcat pragul redacţiei noastre pentru a vorbi despre presiuni exercitate asupra sa de un superior de-al său din Justiţie, precum şi de doi agenţi SIS, are numele legat de un imens scandal de corupţie izbucnit în Rusia.

Un om de afaceri rus, suspectat că a scos prin diferite scheme bancare suma de 46 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă, a fost arestat în urmă cu o săptămână. Acesta este acuzat că, pe parcursul mai multor ani, a folosit bănci din R. Moldova dar şi din ţările baltice, printre care şi Moldindcombank, pentru a putea scoate din ţară miliardele, relatează deschide.md.

În aceste delapidări sunt implicate persoane, bănci şi companii offshore care erau acoperite de instituţiile bancare. În perioada 2010-2013, doar pe baza deciziilor instanţelor judecătoreşti din Republica Moldova, companiile-rezidente din Rusia au fost delapidate de 18,5 miliarde de dolari. Potrivit publicaţiei citate, unele din aceste decizii ar fi fost emise chiar de judecătorul Victor Orândaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe