Judecători, procuror şi un avocat din R. Moldova reţinuţi pentru corupţie

Justiţie
Justiţie (cna.md)

Procurorii şi ofiţerii anticorupţie au descins, marţi, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chişinău, judecătoria Chişinău sediul Centru, Procuratura municipală, precum şi la domiciliile mai multor suspecţi, într-un caz de corupţie. Astfel, ar fi fost deconspirată o schemă infracţională în mai multe episoade, în care sunt implicaţi 5 judecători, 1 procuror, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic şi un inculpat.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, judecătorii de la Curtea de Apel, precum şi cei de la Judecătoria Centru, au pretins şi primit sume de bani în proporţii deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii, au reţinut 10 persoane, şi anume: 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chişinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic şi o persoană fizică inculpată într-un dosar.

„Rolul avocatului şi procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor băneşti de la persoanele interesate către magistraţi. Medicul şi persoana fizică implicate în schemă, erau “clienţii” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele băneşti şi în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile”, se mai arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Presa de la Chişinău relatează că ar fi vorba despre trei judecătoare de la Curtea de Apel Chişinău: Galina Moscalciuc, Liubovi Brânză şi Ludmila Ouş. Două magistrate sunt de la Judecătoria Chişinău: Victoria Hadârcă şi Svetlana Tizu. De remarcat că pe parcursul carierei unele dintre ele au avut pe masă dosarele Filat, Gamreţki şi Lucinschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe