Judecătoria Chişinău a suspendat Ordinul de majorare a preţurilor la carburanţi

Staţie pompă de benzină
Staţie pompă de benzină (gov.md)

Judecătoria Chişinău a suspendat Ordinul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de majorare a preţurilor pentru benzină şi motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile, după ce Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) împreună cu Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei din R. Moldova au făcut o solicitare în acest sens.

Ordinul nr. 61-a din 12.06.2018, emis de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică de majorare a preţurilor plafon pentru carburanţi, a fost suspendat prin Încheierea Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Ministerul Economiei şi Infrastructurii împreună cu Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei au contestat în instanţa de judecată Ordinul ANRE, prin care au fost stabilite noi preţuri la carburanţi, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină, şi cu 32 de bani pentru un litru de motorină.

„Menţinerea în continuare a acestui act administrativ ar putea aduce atingerea drepturilor şi intereselor unui cerc nelimitat de persoane, care în fapt sunt consumatori finali ai produselor petroliere principale, iar pe cale de consecinţă ar putea degenera în cauzarea unor pagube economico-financiare iminente presupus a fi neîntemeiat şi arbitrat generate de ordinul contestat”, se menţionează în Încheierea Judecătoriei Chişinău.

Încheierea Judecătorie Chişinău, sediul Buiucani este executorie din momentul emiterii, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile de la comunicare.