Judeţele Gorj şi Vâlcea lovite de inundaţii. Drumurile DN 7A şi DN 65C închise

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Ploile torenţiale care au căzut de câteva zile au devastat oraşul Novaci din judeţul Gorj, unde marţi a apărut o viitură de 5 metri. Mai multe zeci de persoane sunt evacuate cu elicopterele, iar drumul DN 7 A, care face legătura dintre Brezoi şi Voineasa, este invadat de ape.

Localitatea Novaci este greu încercată întrucât râul Gilort a ieşit din matcă, iar apa a ajuns la aproape cinci metri înălţime. 70 de familii au fost evacuate din localitate, elicoptere, pompieri şi salvamontişti fiind nevoiţi să intervină pentru scoaterea oamenilor din case. Mai multe persoane, printre care şi copii, s-au suit în podurile caselor sau pe acoperişuri. Primarul din Bengeşti-Ciocadia cere, de asemenea, ajutorul unui elicopter, pentru evacuarea unor localnici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avrămescu, pompierii intervin pentru a îndigui zona inundabilă, în timp ce Primăria Novaci se ocupă de evacuarea localnicilor.

Premierul Ponta care se află la Craiova, va participa la comandamentul instituit de urgenţă din cauza inundaţiilor din zonă.

Pe lângă judeţul Gorj, este lovit de inundaţii puternice şi judeţul Vâlcea.

Codul Galben de ploi puternice este valabil până marţi la ora 22. Totodată, hidrologii au emis o avertizare de inundaţii, valabilă pentru mai multe judeţe.