"Jupuită" de Guvern, Transelectrica va apela la împrumuturi

Transportatorul naţional al energiei electrice, Transelectrica, este forţat să apeleze la împrumuturi pentru a-şi finanţa investiţiile majore, după ce Guvernul i-a cerut să distribuie acţionarilor 171 de milioane de lei ca dividende suplimentare, pentru a avea cu ce plăti salarii şi pensii majorate.
.
. (Ki Price / AFP / Getty Images)

Transelectrica anunţă, printr-o notă a Directoratului, că anul viitor va trebui sa contracteze finanţări noi pe termen mediu şi lung pentru a putea realiza proiecte de investiţii majore, relatează Hotnews.

Anunţul vine în contextul în care Guvernul a cerut multor companii profitabile să distribuie noi dividende, altele decât cele distribuite deja din profitul pe anul trecut, pentru a putea plăti salariile şi pensiile majorate. Per total, respectivele companii, printre care Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Conpet, Nuclearelectrica vor distribui circa 2 miliarde de lei sub formă de dividende.

"Orice sumă distribuită ca dividende în acest moment va presupune necesitatea contractării de către Companie încă din Semestrul 1 al anului 2018 a unor finanţări noi pe termen mediu şi lung în vederea realizării proiectelor de investiţii strategice aprobate de către ANRE şi Ministerul Economiei în Planul de Dezvoltare pe 10 ani. Proiectele majore cuprinse în planul de dezvoltare al Companiei sunt deja incluse în Planul European de dezvoltare a reţelei de transport al energiei electrice coordonat la nivel de ENTSO-E. Subliniem că printre aceste proiecte se numără şi 6 'Proiecte de Interes Comun European'", se arată în nota Transelectrica.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie