Jurnalele de zbor arată că Prinţul Andrew se afla în zone comune cu o presupusă victimă a lui Epstein. Buckingham Palace dă un comunicat

Prinţul Andrew al Marii Britanii, duce de York
Prinţul Andrew al Marii Britanii, duce de York (Richard Heathcote/Getty Images)

Jurnalele de zbor dovedesc că o presupusă victimă a infamului pedofil Jeffrey Epstein se afla în locurile unde susţine că l-a întâlnit pe prinţul Andrew, potrivit Daily Mail.

Începând din 6 iulie 2019, Statele Unite au fost zguduite de un nou scandal care îl implică pe Jeffrey Epstein, un finanţist obscur acuzat de pedofilie şi organizarea de orgii pe insula sa din Virgin Islands.

Aparent, Epstein îşi transporta invitaţii - de multe ori VIP-uri de talie internaţională - pe insulă cu avionul său privat, intitulat peiorativ "Lolita Express", unde aceştia beneficiau de sex cu minore.

Epstein a fost închis, iar cazul a fost brusc oprit în momentul în care o persoană care semăna cu Epstein a fost găsită aparent spânzurată în celula în care se afla închis pedofilul.

Dosarul Epstein implică nume grele ale "elitei" internaţionale - precum fiica fostului magnat al presei, Robert Maxwell, prinţul Andrew şi Bill Clinton, alături de mulţi alţii.

Una dintre victimele lui Epstein, Virginia Roberts, susţine că a fost molestată de prinţul Andrew, care a negat toate acuzaţiile.

Pe de altă parte, o investigaţie arată că Virginia Roberts, care avea 17 ani la acea dată, a fost transportată la Londra, New York şi Caraibe în 2001. Rapoartele afirmă, de asemenea, că ducele se afla în aceleaşi zone în acelaşi timp, potivit Daily Mail.

Cu toate acestea, raportul concluzionează: „Nu există nicio sugestie că jurnalele de zbor susţin afirmaţia formulată de Roberts potrivit căreia Epstein a „forţat-o” să facă sex cu ducele în acele locaţii şi nici nu afectează negările catgorice repetate ale acestuia privind orice contact sexual sau relaţie cu domnişoara Roberts”.

În 2015, publicaţia Breitbart London a transmis că Roberts a susţinut că Epstein a forţat-o să facă sex cu prinţul Andrew, deşi era minoră.

„Epstein a forţat-o pe X să aibă relaţii sexuale cu un membru al familiei regale britanice, prinţul Andrew (Ducele de York)”, se arată în documentele instanţei.

O declaraţie recentă emisă de Palatul Buckingham afirmă că prinţul Andrew este „îngrozit” de afirmaţiile stârnite de cazul Epstein şi neagă orice implicare în presupusele crime.