Jurnalistă libaneză lovită în faţă cu o grenadă paralizantă de către forţele israeliene [Video]

O femeie care raporta pentru postul de televiziune libanez Al-Mayadeen într-un cartier arab din Ierusalim a fost lovită în faţă cu o grenadă de către forţele israeliene.
O jurnalistă libaneză a fost lovită în faţă de forţele israeliene cu o grenadă în cartierul al-Issawiya din Ierusalim.
O jurnalistă libaneză a fost lovită în faţă de forţele israeliene cu o grenadă în cartierul al-Issawiya din Ierusalim. (Captură Foto)

O grenadă paralizantă aruncată de soldaţii israelieni a lovit-o pe Hana Mahamid în faţă în timp ce transmitea în direct duminică din cartierul al-Issawiya din Ierusalim, unde au avut loc ciocniri violente între rezidenţii arabi şi forţele israeliene, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

Jurnalista, care raporta pentru postul de televiziune libanez Al-Mayadeen, purta o jachetă albastră cu însemnul PRESS ataşat de ea. Conform agenţiei de ştiri Ma’an, “într-o înregistrare video a incidentului, reportera s-a oprit brusc din vorbit în timpul unei transmisii în direct şi a început să strige după ce a fost lovită în faţă cu o grenadă.”

Mahamid a fost dusă la un spital local. Totuşi, jurnalista a putut fi văzută ulterior în direct, purtând bandaje pe faţă şi gât.

Reportera a declarat că forţele israeliene au aruncat grenada direct asupra echipei sale de filmare, care raporta despre violenţele din cartier.

Violenţele dintre soldaţii israelieni şi cetăţenii palestinieni au izbucnit după ce Fadi Alloun, un student palestinian la drept, în vârstă de 19 ani, a fost împuşcat mortal sâmbătă noaptea după ce a înjunghiat fatal un bărbat de 24 de ani, Aaron Bennett, şi pe soţia acestuia, Adele, şi după ce l-a rănit pe fiul lor în vârstă de doar 2 ani.

Alloun l-a ucis şi pe Nehemia Lavi, un rabin de 41 de şi tată a şapte copii, care a încercat să-l oprească pe tânărul înarmat. Conform ziarului The Independent, Alloun a scris pe pagina sa de Facebook: “Fie martiriu, fie victorie”.

Într-un alt atac ce a avut loc tot sâmbătă, un palestinian a înjunghiat un tânăr israelian în Oraşul Vechi din Ierusalim înainte să fie împuşcat de poliţie.

Politia a răspuns la atacuri prin restricţionarea accesului palestinienilor în Oraşul Vechi din Ierusalim, o zonă împrejmuită cu ziduri în care se găsesc locuri religioase importante pentru musulmani, evrei şi creştini.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat aplicarea unor măsuri stricte care să prevină actele de teroare şi care să pedepsească teroriştii, promiţând “o ofensivă dură împotriva terorii islamiste palestiniene”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe