Jurnalistă ucraineană găsită moartă în apartamentul său

Jurnalista Olga Moroz.
Jurnalista Olga Moroz. (Captură Foto)

Olga Moroz, redactor-şef al cotidianului ucrainean Netecinski Vestnik, a fost găsită moartă vineri în locuinţa sa din oraşul Neteşin, regiunea ucraineană Hmelniţki, conform site-ului de ştiri Novinite.

Investigatorii au declarat că au găsit urme de violenţă pe trupul jurnalistei, adăugând că motivele din spatele crimei încă nu au fost stabilite. Totuşi, conform poliţiei, cel mai probabil motiv este legat de activitatea ei în sectorul media. Cel mai recent articol la care lucra Moroz avea legătură cu exploatările forestiere ilegale.

Asasinarea lui Moroz reprezintă cel de-al treilea caz din ultimele câteva zile în care jurnalişti ucraineni sunt ucişi.

Ziaristul Oles Buzina, în vârstă de 45 de ani, a fost împuşcat mortal dintr-o maşină joi dimineaţă, a declarat ministrul ucrainean de Interne Anton Heraşcenko. În 2014, Buzina a candidat, fără succes, pentru un loc în Parlamentul ucrainean din partea partidului Blocul Rus.

Uciderea lui Buzina a avut loc la doar câteva ore după ce un alt jurnalist, Serghei Suhobok, a fost ucis tot joi pe teritoriul Ucrainei. Rapoartele media nu au specificat dacă Suhobok a fost ucis în regiunea sa nativă Doneţk sau în altă parte a ţării, conform RFE/RL.

Asasinii celor doi jurnalişti ucişi joi încă nu au fost găsiţi iar motivele din spatele acestor crime rămân în continuare neclare, deşi investigatorii bănuiesc că au legătură cu activităţile lor ca şi jurnalişti.

În plus, un politician al opoziţiei ucrainene, Oleg Kalaşnikov, a fost găsit mort miercuri în Kiev, cu răni provocate de gloanţe, acesta fiind cel mai recent aliat al fostului guvern ucrainean care a murit în circumstanţe suspecte, susţine BBC.

Oleksandr Pekluşenko şi Mihailo Cecetov au fost, de asemenea, ucişi în ultimele câteva luni şi se crede că motivul asasinării lor are o legătură cu suportul lor pentru Ianukovici.

De asemenea, fiul fostului lider ucrainean Viktor Ianukovici a fost găsit înecat în lacul Baikal din Rusia, în luna martie a acestui an.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe