Justiţia decide! Orange obligată să plătească despăgubiri unui fost angajat, hărţuit moral

Efectul unei hărţuiri morale susţinute la locul de muncă este sinuciderea, atrage atenţia avocatul Costel Gâlcă, comentând decizia Tribunalului Bucureşti.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Tribunalul Bucureşti a admis, în premieră, o acţiune privind hărţuirea morală la locul de muncă şi a obligat angajatorul, Orange România, la plata unor daune morale de 45.000 de lei către un fost angajat, relatează news.ro. Contactaţi de reporterii publicaţiei citate, reprezentanţii Orange au precizat că respectă legislaţia în vigoare şi că vor face uz de căile de atac în acest caz, decizia nefiind definitivă.

Fostul angajat al Orange care a obţinut câştig de cauză în tribunal se numeşte Radu Teodor Popescu şi ar fi fost hărţuit moral timp de circa 22 de luni.

„Clientul meu a fost hărţuit şi şicanat 22 de luni de către fostul angajator. Cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. În esenţă, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă. Mă bucur că pentru prima dată în România s-a dovedit existenţa hărţuirii morale la locul de muncă. Decizia de astăzi ne spune că angajatorul nu are voie să îşi bată joc de un angajat. La locul de muncă nu se vine ca la război”, a declarat pentru News.ro avocatul Costel Gâlcă.

„Efectul unei hărţuiri morale susţinute la locul de muncă este sinuciderea. O spun toate studiile serioase. Hărţuirea psihologică la serviciu nu are ce să caute”, a mai adăugat avocatul.

Gâlcă a exemplificat cu o situaţie în care angajatului, internat în spital, cu perfuzii, i s-a cerut să aducă imediat concediul medical, în caz contrar urmând a fi cercetat disciplinar.

Reprezentanţii Orange au declarat pentru news.ro că vor ataca decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

„Orange România respectă legislaţia în vigoare şi are principii etice solide care stau la baza relaţiei cu angajaţii companiei. În cazul domnului Radu Popescu, am luat act de hotărârea pronunţată în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti. Vom folosi căile de atac prevăzute de lege împotriva acestei hotărâri”, au declarat reprezentanţii Orange.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne