Justiţia în zodia PSD: Kovesi acuză nereguli la controlul Inspecţiei Judiciare

Intrată în vizorul lui Tudorel Toader, la fel ca şi colegul său de la Parchetul General, Augustin Lazăr, şefa DNA acuză că verificările făcute de Inspecţia Judiciară la instituţia pe care o conduce nu au fost conduse de o manieră echidistantă.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat, într-un memoriu depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecţia Judiciară (IJ), au declarat marţi, pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor, Kovesi s-a plâns că inspectorii judiciari nu au ascultat şi punctele de vedere ale procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul DNA, fiind audiaţi, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtaţi din instituţie. Ori, susţine Kovesi, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părţi de către echipa de control.

Conform aceloraşi surse, atât memoriul depus de Laura Codruţa Kovesi, cât şi celelalte note şi sesizări în legătură cu controlul efectuat de IJ la DNA ar putea fi luate în discuţia Secţiei pentru procurori a CSM în şedinţa din 7 septembrie.

Reamintim că, nu demult, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, promitea controale la DNA-ul Laurei Codruţa Kovesi şi la Parchetul General condus de Augustin Lazăr, personaj care a incomodat prin numeroase declaraţii critice la adresa tentativelor de restauraţie în Justiţie şi care i-a nemulţumit pe cei de la PSD refuzând să predea comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 dosarul instrumentat de instituţia pe care o conduce.

Controalele au demarat însă asupra lor planează suspiciuni. Dacă despre cel de la Parchetul General e prematur să se vorbească, inspecţia fiind demarată ieri, nu la fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte controlul de la DNA. Astfel, coordonatoarea echipei care a efectuat verificările la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul Elena Rădescu, acuză conducerea Inspecţiei Judiciare că a intervenit în efectuarea controlului managerial la DNA "prin dispoziţii date în afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificată a perioadei de control, fapt de natură a perturba activitatea DNA." Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne