Justiţia, sub asediu. Cioloş: "Simplu şi cinic. Toate pot fi sacrificate pentru ca o mână de indivizi să scape de lege"

"Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii '90. O Românie normală este România domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte", le-a transmis celor doi fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Pentru ca o mână de indivizi să scape de problemele penale, niciun sacrificiu nu e prea mare. Principalul obiectiv al PSD-ALDE a fost şi rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale, a atras atenţia miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş, în contextul în care din "jobenul" Guvernului au apărut două ordonanţe de urgenţă controversate care vizează graţierea unor pedepse şi diverse modificări ale Codurilor penale, mişcare ce a stârnit critici dure din partea DNA.

"Prin felul în care a fost făcut azi, demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul: nu bunăstarea românilor, aşa cum au clamat înainte şi după alegeri, nu interesul public, cetăţenii sau mediul economic, nu interesul României într-un context geostrategic foarte dificil.

Principalul obiectiv a fost şi rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale. Nimic altceva nu contează, niciun sacrificiu nu e prea mare: cetăţenii care respectă legea, ţara, credibilitatea ei, statutul european al României. Toate pot fi sacrificate peste noapte pentru ca o mână de indivizi să scape de lege. Simplu şi cinic", a comentat Cioloş.

Fostul premier consideră că reglementările introduse "pe furiş" nu arată decât dispreţ faţă de cetăţeni, iar maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupţie în România, este inacceptabilă.

"Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceţi România înapoi în anii '90. O Românie normală este România domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forţă sau aranjamentelor oculte", a subliniat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne