Kadîrov: Sentinţele la închisoare date ucigaşilor lui Nemţov sunt "ciudate"

Şeful republicii cecene Ramzan Kadîrov a declarat, joi, că sentinţele la închisoare date ucigaşilor liderului opozitiei ruse, Boris Nemţov au fost "ciudate" şi s-au bazat pe dovezi nefondate.
Liderul cecen Ramzan Kadirov.
Liderul cecen Ramzan Kadirov. (Captură Foto)

Un tribunal de la Moscova l-a condamnat pe Zaur Dadayev la 20 de ani de închisoare joi, în timp ce complicii săi au primit între 11 şi 19 ani de închisoare, potrivit agenţiei de ştiri RIA Novosti.

Cecenilor li s-au oferit 15 milioane de ruble (250.000 USD) pentru contractul uciderii liderului opoziţiei ruse, potrivit concluziilor unei anchete.

Într-o notă adresată comandanţilor Ministerului de Interne, Kadîrov a mai arătat că a fost iniţiat un război "informaţional şi ideologic" împotriva republicii.

"Sunt convins că un război informativ şi ideologic, intenţionat şi bine finanţat, este purtat împotriva Ceceniei şi a poporului său", a spus Kadîrov.

Acesta a declarat că atacul a avut rădăcini în intenţia Occidentului de a distruge identitatea cecenă.

"Nu le place când promovăm un stil de viaţă sănătos, atunci când îi încurajăm pe tineri să-şi construiască viaţa pe baza credinţei şi a intereselor naţionale. Ei vor ca poporul nostru să decadă cât mai jos posibil şi să nu se mai ridice niciodată", a spus Kadîrov.

Nemţov, un reformator deschis, a fost unul dintre cei mai proeminenţi politicieni din opoziţie ai Rusiei. El a fost viceprim-ministru sub conducerea lui Boris Elţîn şi a fost un critic ferm al preşedintelui Vladimir Putin.

El a fost împuşcat mortal în timp ce mergea acasă de-a lungul Podului Bolshoi Moskvoretsky din Moscova în februarie 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe