Kaspersky Lab lansează la nivel mondial un antivirus gratuit

Dezvoltatorul rus de programe Kaspersky Lab a anunţat lansarea în întreaga lume a unui antivirus gratuit – Kaspersky Free – a declarat marţi directorul companiei, Eugene Kaspersky.
(Getty Images)

Antivirusul gratuit concurează cu versiunile sale comerciale, care au mai multe trăsături, a declarat compania, adăugând că producerea noului antivirus a durat un an şi jumătate.

“Anul trecut, produsul a fost introdus cu succes în regiunea Rusia-Ucraina-Belarus, în China şi de asemenea în unele ţări nordice”, potrivit unei declaraţii a companiei ruseşti.

Kaspersky Free va fi disponibil iniţial în SUA, Canada şi multe ţări din Asia-Pacific; în luna septembrie, antivirusul va fi făcut disponibil în India, Hong Kong, Orientul Mijlociu, Africa, Turcia şi America Latină; în luna octombrie, antivirusul va deveni disponibil în Europa, Japonia şi Coreea de Sud; şi, în luna noiembrie, în Vietnam şi Tailanda. Lansarea programului coincide cu cea de-a 20-a aniversare a companiei.

Pe 12 iulie, Administraţia SUA a scos compania rusă Kaspersky Lab de pe două liste de furnizori aprobaţi, folosite de agenţiile guvernamentale pentru a cumpăra tehnologie. Decizia a fost luată din cauza temerilor că produsele firmei de securitate ar putea fi utilizate de Kremlin pentru a sparge reţelele americane.