Kate şi Camilla, o pereche ciudată

Kate Middleton impreuna cu viitorul sau sot, printul William
Kate Middleton impreuna cu viitorul sau sot, printul William (PAUL ELLIS / AFP / Getty Images)

Două femei, două stiluri, două povestiri şi totuşi un acelaşi punct comun: coroana. Nici cel mai bun astrolog nu ar fi prezis că destinul celor două femei se va încrucişa într-o bună zi cu cel al unui prinţ. Totul era împotriva lor, notează vineri ziarul La Razon.

Pentru una era potrivnică o căsătorie idilică care făcuse din Camilla o amantă detestată. Pentru cealaltă, lipsa legăturilor cu aristocraţia o ţinea departe de orice apropiere de o persoană cu sânge albastru. Într-o societate atât de exclusivistă, Kate nu era decât fiica unui vânzător de articole de petrecere pentru copii. Şi totuşi ambele şi-au văzut visul împlinit.

Poate tocmai pentru această ciudată coincidenţă, Kate şi Camilla au devenit de nedespărţit. Logodnica prinţului William a găsit la ducesa de Cornwall cea mai bună susţinere pentru a-şi pregăti viitoarea viaţă la palat. La urma urmei, nimeni nu poate să-i explice mai bine dedesubturile familiei regale, maniile suveranei, dificultatea abandonării trecutului pentru a înfrunta un viitor plin de obligaţii şi o expunere continuă în ochii publicului.

Nora şi soacra (mai bine zis soacra vitregă) au devenit zilele acestea o pereche ciudată, iar întâlnirile dintre cele două, pentru a organiza preparativele nunţii regale au devenit un deliciu pentru fotografi. Ultima dintre acestea a avut loc la un cunoscut restaurant din Knightsbridge. Ambele au venit însoţite de respectivele surori şi de nouă gărzi de corp. Atmosfera a fost relaxată. S-a discutat, s-a râs şi s-au dat sfaturi. Dar s-a văzut clar că între cele două s-a stabilit o legătură.

Faptul că lady Camilla este acum soţia prinţului Charles în locul Dianei uşurează lucrurile pentru tânăra Kate. Diana era aproape "perfectă" pentru britanici, iar Kate ar fi stat mereu în umbra ei. Camilla ştie clar care îi este rolul şi, mai ales, că britanicii o preferă pe Kate ca viitoare regină.

Spre deosebire de Diana, când Camilla s-a căsătorit cu moştenitorul tronului nu a beneficiat de titlul de prinţesă de Wales. Pentru a nu-i răni sensibilităţile s-a optat pentru titlul de ducesă de Cornwall, iar dacă într-o zi Charles va deveni rege, va fi doar "prinţesa consoartă". Zilele trecute o fetiţă a întrebat-o dacă într-o zi va fi regină, iar ea răspuns: "Nu se ştie niciodată".

Fapt ce a stârnit o polemică, însă cercul de apropiaţi ai Camillei s-a grăbit să clarifice că ea nu a avut niciodată aspiraţii la coroană. Dacă Parlamentul nu schimbă regulile scrise, va fi Kate cea care într-o zi va urca pe tron. Până atunci, vor mai fi multe întâlniri la o cafea şi confidenţe între cele două femei care, în ciuda tuturor vicisitudinilor, şi-au găsit locul în familia regală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii