Kelemen Hunor: Sevil Shhaideh este ok ca propunere de premier

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Sevil Shhaideh este "ok" ca propunere de premier, susţine Kelemen Hunor, potrivit căruia UDMR nu are elemente să spună cum că proaspăt nominalizata Shhaideh nu ar fi un om capabil pentru această demnitate.

"Este o propunere interesantă. Mai mult nu pot să vă spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării sau era oricum secretar de stat şi cunoaşte foarte bine administraţia şi nu avem elemente să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie. Cam atât pot să spun în acest moment, pentru că exact când aţi auzit dumneavoastră am auzit şi noi propunerea", a declarat miercuri Kelemen Hunor, citat de Realitatea, precizând că din punctul de vedere al partidului său această propunere de premier este "ok".

"Din acest punct de vedere este ok pentru că nu are un background doamna Sevil care pe noi să ne pună pe gânduri. Deci acolo era o problemă în sensul că dacă va veni cineva cu un background politic mai puţin confortabil pentru noi. Dar în cazul ei nu este vorba despre aşa ceva", a adăugat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că urmează să aibă discuţii cu PSD, formaţiune cu care, de altfel, negociază o colaborare parlamentară.

Reamintim că Liviu Dragnea a făcut, miercuri, o propunere şoc de premier - Sevil Shhaideh - persoană fără notorietate politică şi acuzată de USR că e din "gaşca Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu", colecţionari de dosare penale.

De altfel, potrivit presei, Sevil Shhaideh ar fi un fel de fină a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Liviu Dragnea.