Kevin Spacey acuzat oficial de hărţuire sexuală. Actorul postează un video bizar

Actorul american Kevin Spacey
Actorul american Kevin Spacey (Daniel Zuchnik/Getty Images)

Actorul american Kevin Spacey, câştigător al premiului Oscar, a fost acuzat oficial că a abuzat sexual un tânăr de 18 ani într-un bar din Nantucket, statul american Massachusetts. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu doi ani, a declarat luni procurorul districtual local.

Spacey trebuie să se prezinte în 7 ianuarie 2019 la Tribunalul Districtual din Nantucket pentru acuzaţia de atac indecent asupra unei persoane care are cel puţin 14 ani, potrivit documentelor instanţei şi a unei declaraţii publicate de procurorul districtual Michael O’Keefe, precizează publicaţia The Straits Times.

Deşi avocatul lui Spacey nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, actorul a postat luni un videoclip pe youtube în care îşi interpretează personajul Frank Underwood din popularul serial de televiziune House of Cards. În materialul video de 3 minute, intitulat “Ler me be Frank” (Lăsaţi-mă să fiu Frank), el susţine: “Ştiu ce doriţi, mă vreţi înapoi... Nu vă grăbiţi să judecaţi fără dovezi, nu-i aşa?”

Totuşi, materialul video nu face nicio referire la acuzaţia lansată în Massachusetts.

Plângerea penală împotriva lui Spacey, în vârstă de 59 de ani, a fost înregistrată după o audiere în 20 decembrie, a afirmat O’Keefe. Pe plângerea este trecut numele de Kevin S. Fowler.

Acuzaţia a fost lansată împotriva lui Spacey după ce jurnalista Heather Unruh din Boston a făcut o plângere în noiembrie 2017, în care susţine că fiul ei în vârstă de 18 ani a fost agresat sexual de actor într-un bar din Nantucket în 7 iulie 2016.

La o conferinţă de presă în care a făcut aceste acuzaţii, Unruh a declarat că atunci când fiul său l-a întâlnit pe Spacy în barul respectiv, i-a spus în mod fals actorului că are vârsta corespunzătoare pentru a consuma alcool. Vârsta legală pentru consumul de băuturi alcoolice este de 21 de ani în statul Massachusetts.

“Kevin Spacey i-a adus băutură după băutură şi, după ce fiul meu s-a îmbătat, Spacey l-a agresat sexual”, a precizat Unruh la conferinţa de presă din 2017.

Potrivit jurnalistei, actorul aparent l-a pipăit pe fiul ei în locurile intime, adăugând că gestul a fost “complet neaşteptat”, fiul ei încercând fără succes să se îndepărteze de Spacey.

“La vremea respectivă, el nu a raportat infracţiunea, în mare parte din cauza stânjenelii şi fricii”, a mai susţinut Unruh, precizând că fiul ei a raportat fapta poliţiei din Nantucket, cu puţin timp înaintea conferinţei de presă.

Peste 30 de bărbaţi au declarat că au fost victime ale avansurilor sexuale ale lui Spacey, care a fost anul trecut învăluit în această controversă după ce actorul Anthony Rapp l-a acuzat că a încercat să îl seducă în 1986, când Rapp avea 14 ani. În octombrie 2017, Spacey şi-a cerut scuze pentru comportamentul nepotrivit avut în ceea ce îl priveşte pe Rapp şi, de atunci, nu a mai făcut comentarii.

Spacey este unul dintre zecile de bărbaţi din industria divertismentului, cinematografiei şi politicii care au fost acuzaţi de comportament sexual neadecvat.

Regizorul de la Hollywood şi câştigător al Premiului Oscar, Harvey Weinstein a fost ţinta a zeci de acuzaţii privind hărţuiri sexuale şi atacuri sexuale de la lansarea mişcării #meetoo în toamna anului trecut. El a fost arestat în luna mai pentru viol însă a negat toate acuzaţiile.

În urmă cu o lună, Weinstein a fost acuzat de comiterea unui alt abuz sexual de către un fotomodel polonez, care a susţinut că, la vârsta de 16 ani, a fost hărţuită sexual de Weinstein.

Publicaţia Page Six a notat că în 2002, în New York City, Weinstein a invitat un fotomodel de 16 ani la masă, sub pretextul că doreşte să discute afaceri cu ea, dar a dus-o în apartamentul său.

“Weinstein nu a pierdut timpul, cerând în mod agresiv şi ameninţător să facă sex”, potrivit documentelor instanţei. Regizorul i-a spus tinerei că, dacă doreşte să devină actriţă trebuie să îi satisfacă dorinţele sexuale.

Weinstein aparent s-a înfuriat când tânăra înspăimântată s-a opus şi nu a lăsat-o să plece din apartament – dar în cele din urmă regizorul s-a calmat.