Klaus Iohannis: "este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică, întrucât acest lucru face parte din activitatea serviciilor a declarat luni, prezidenţiabilul ALC, Klaus Iohannis, într-un interviu la Adevărul Live.

„Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba”, a declarat Iohannis, întrebat dacă este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică.

În contextul controverselor legate de "ofiţerului acoperit" care, conform preşedintelui Băsescu, s-ar afla printre prezidenţiabili şi a cutremurului mediatic declanşat de dezvăluirile lui Robert Turcescu despre identitatea sa de locotenent-colonel al Direcţiei de Informaţii a Armatei, prezidenţiabilul ACL a mai declarat că el nu a fost ofiţer acoperit „al niciunui serviciu de informaţii” şi că scandalul Turcescu nu este important.

"Nu cred că este ceva foarte important cazul lui Turcescu", a declarat Iohannis, citat de postul B1 TV.