Klaus Iohannis va vizita arhivele fostei CNSAS

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita luni arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) din Popeşti Leordeni.

Potrivit unui anunţ făcut public pe pagina de Facebook a preşedintelui, dosarele aflate în custodia CNSAS conţin "memoria comunismului", care nu poate fi ţinută sub tăcere:

"Arhivele fostei Securităţi reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliţia politică închid în paginile lor nenumărate vieţi de oameni nevinovaţi. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popeşti-Leordeni. CNSAS deţine, după Germania şi Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului şi nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuţie importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timişoara imediat după alegeri."

Reamintim că, pe 16 decembrie a.c., prezent la manifestările de comemorare a 25 de ani de la izbucnirea revoluţiei în Timişoara, Klaus Iohannis a declarat că România are nevoie de un muzeu al comunismului care să inspire nevoia de toleranţă:

"Avem mereu nevoie de amintire şi reamintire, doar aşa ne putem feri de comunism” declara Iohannis la Timişoara, adăugând că, în calitate de preşedinte al României va pleda pentru construirea unui muzeu al comunismului.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne