Koala este enumerat pe lista speciilor ameninţate din Australia

Un ursuleţ koala hrănindu-se cu frunze într-o grădină zoologică din Sydney, 23 aprilie 2012
Un ursuleţ koala hrănindu-se cu frunze într-o grădină zoologică din Sydney, 23 aprilie 2012 (William West / AFP / Getty Images)

Guvernul australian a inclus Koala pe lista speciilor ameninţate, în unele părţi ale ţării, deoarece populaţia marsupialului a scăzut în ultimii ani.

Ministrul Mediului Tony Burke a declarat că populaţiile de Koala din Queensland, New South Wales şi Australian Capital Territory sunt acum considerate drept vulnerabile, în temeiul legislaţiei de mediu din Australia.

"Oamenii au clarificat că doresc să se asigure că Koala este protejat pentru generaţiile viitoare", a spus Burke într-o declaraţie.

Burke a afirmat că unele populaţii de Koala au fost ameninţate de "pierderea habitatului şi de expansiunea urbană, precum şi de accidente rutiere, atacuri ale câinilor şi boli."

Cu toate acestea, Burke a subliniat că "în alte zone există populaţii mari, stabile sau chiar în creştere."

"De fapt, în unele zone din Victoria şi South Australia, koala îşi distrug singuri habitatul de unde se hrănesc, iar numărul lor trebuie gestionat", a spus el.

Koala sunt animale native din Australia şi sunt marsupiale, nu urşi; ei mănâncă frunze de eucalipt şi dorm în cea mai mare parte a zilei.

Directorul executiv al Australian Koala Foundation, Deborah Tabart, a declarat că reglementările Ministerului Mediului ar trebui să fie mai puternice.

"În acest moment încă suntem de părere că nu sunt atât de mulţi koala, existând mai puţin de 100.000. Regiunea Victoria încă trebuie protejată", a spus Tabart pentru Australia Broadcasting Corporation.