Kovesi, lovită din nou de Inspecţia Judiciară: O nouă acţiune disciplinară împotriva fostei şefe DNA

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, care activează acum la Parchetul General, primeşte o nouă lovitură de la Inspecţia Judiciară.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Epoch Times Romania)

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei imputate procuror şef al DNA, urmând ca Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să ia o decizie finală în acest caz.

Concret, Inspecţia Judiciară - considerată de o parte a presei drept "braţul armat al PSD împotriva magistraţilor" - o acuză pe Kovesi de "nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", a explicat IJ.

Este vorba despre comunicatul de presă remis de DNA, în care au fost prezentate pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, reacţie după emisiunea difuzată de Antena 3 în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Vlad Cosma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne