Kovesi: "Să lăsăm lucrurile ridicole, gen cucuvele mov, şefi de la CIA, şi să trecem la lucruri serioase!"

Acuzată de Ghiţă că s-ar fi anturat cu şefi SRI şi CIA şi că şi-ar fi obţinut postul prin şantaj, procurorul- şef al DNA declară că nu doreşte să intre în dialog cu un inculpat fugar titular a mai multe dosare.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Târâtă în scandaluri peste scandaluri de fostul deputat Sebastian Ghiţă - actualmente dispărut fără urmă de sub nasul poliţiştilor - procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni că nu comentează declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare penale.

"Nu doresc să intru în dialog cu acesta", a precizat Laura Codruţa Kovesi, citată de Realitatea.net.

"Să lăsăm lucrurile ridicole, gen cucuvele mov, şefi de la CIA, şi să trecem la lucruri serioase. Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare", a mai adăugat şefa DNA.

"În ceea ce priveşte atacurile la sistemul de justiţie, pot spune că sunt făcute de inculpaţi, de persoane cercetate penal sau condamnate. (...) Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii", a mai adăugat procuroarea.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat că a depus, doar la finele anului trecut, 14 sesizări la CSM vizând declaraţiile tendenţioase făcute de inculpaţi. Şefa DNA a precizat că a sesizat şi CNA-ul.

"Sper să vă reamintiţi că încă din luna aprilie (Sebastian Ghiţă, n.r.) a acuzat DNA-ul de la tribuna Parlamentului şi a făcut afirmaţii denigratoare şi tendenţioase. Am reluat dialogul cu CSM cu privire la declaraţiile făcute în cursul lunii decembrie şi ianuarie", a mai precizat Kovesi.

Revenind la subiectul Ghiţă, personaj care a lansat numeroase acuzaţii contra ei - de la plagierea doctoratului până la faptul că Ponta ar fi fost şantajat de generalul SRI Florian Coldea să o numească pe Kovesi la DNA - şefa instituţiei anticorupţie a precizat că MAI trebuie să răspundă privind fuga acestuia.

"Cred că răspunsul trebuie să îl dea ministrul de Interne cum a reuşit să scape de filaj", a afirmat procurorul-şef DNA.