Kovesi şi-a cumpărat soft de verificare a lucrării de doctorat: "Este o teză corectă"

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acuzată în mai multe rânduri de Sebastian Ghiţă că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că şi-a cumpărat softul de verificare a tezei şi, conform acestuia, lucrarea sa ar fi "corectă 100%", relatează Realitatea.net.

"Este o teză muncită, este o teză corectă, s-au pronunţat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziţionat, când a apărut a doua verificare, personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit şi mi-am verificat teza şi este o teză corectă. Este o teză corectă 100%", a declarat Kovesi, preluată de Realitatea.net, la Radio România Actualităţi.

Şefa DNA a mai precizat că nu doreşte să comenteze referitor la modul în care Universitatea din Timişoara a făcut verificarea.

"Aştept să rămână definitivă sau să se finalizeze această procedură. Eu am întocmit două puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timişoara şi unul pe care l-am înaintat la CNATDCU. Când va fi finalizată această procedură, pot să fac public punctul de vedere şi pot să fac publică şi verificarea pe care eu am făcut-o cu acelaşi soft. Acel soft identifică similarităţi, deci acel soft ne arată că ai folosit cuvinte din limba română şi ne arată că, dacă introduci corect criteriile - dată, surse de citare, bibliografie -, eşti pe zero", a mai spus Kovesi.

Reamintim că lucrarea de doctorat a şefei DNA a intrat în prim planul atenţiei publice după ce fostul deputat - acum fugar - Sebastian Ghiţă, titular al mai multor dosare penale, s-a 'autodenunţat' la Parchetul General, susţinând că, alături de înalţi demnitari în stat, a ajutat la muşamalizarea faptului că Laura Codruţa Kovesi a plagiat. Ulterior acuzaţiilor lui Ghiţă, teza a fost re-examinată iar CNATDCU a decis că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat.

Ghiţă şi-a reluat însă acuzaţiile - prin înregistrări video difuzate de televiziunea pe care o controlează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne