Kovesi: Ştiu glumele care circulă despre mine, că beau lacrimi de corupţi în loc de cafea. Mă amuză

Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Declarată de Forbes cea mai influentă femeie în România şi aflată în fruntea unei instituţii extrem de apreciate de populaţie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, într-un interviu acordat revistei Elle, că se amuză atunci când citeşte glumele care se vehiculează pe internet despre ea, cum că ar bea lacrimi de corupţi în loc de cafea dimineaţa sau alte astfel de lucruri, însă adevărul este că nu are "nici trei capete, nici cinci mâini", ci este doar un om obişnuit ca oricare altul.

Întrebată dacă se gândeşte că este cea mai de temut femeie din România, Kovesi a replicat: "Nu cred că e chiar aşa ... Ştiu că sunt multe glume care circulă în spaţiul public despre mine. Există un website care tot timpul face glume şi care a scris despre mine că eu nu beau cafea dimineaţa, ci lacrimi de corupt, că nu mă vopsesc pe păr cu vopsea, ci cu sânge de corupt, că cineva a vrut să-mi ofere un mărţişor de 1 martie şi eu nu am vrut să-l primesc că nu avea chitanţa şi l-am arestat. Mă amuză să citesc asemenea lucruri, dar cred că cei care mă cunosc şi intră în contact cu mine îşi dau seama că sunt un om obişnuit. Nu am nici trei capete, nici cinci mâini, nici puteri supranaturale, n-am o baghetă magică. Sunt un om ca oricare alt om, o femeie ca orice altă femeie de vârsta mea".

Şefa DNA recunoaşte că, ocupând o astfel de funcţie importantă, este greu să menţii un echilibru între carieră şi viaţa personală, însă, pentru ea, în prezent, este mult mai important să îşi ducă până la capăt misiunea care i-a fost încredinţată.

"Categoric nu este un echilibru. Un avantaj, dacă pot să-i spun aşa (fiindcă este, în acelaşi timp, un dezavantaj în viaţa personală), este că nu am copii, nu am soţ. Şi atunci, foarte multe din problemele curente pe care le are o mamă şi o soţie, eu nu le am, ceea ce-mi conferă mai mult timp pentru serviciu. Deci n-aş putea să spun că este un echilibru, dar cred că în acest moment ocup o poziţie foarte importantă şi toată energia pe care o am trebuie să o îndrept şi să o folosesc pentru a-mi îndeplini atribuţiile.

Pentru mine, acum, cariera este mult mai importantă decât viaţa personală. Sunt foarte mulţi oameni care depind de mine, este o instituţie care evoluează sau involuează în funcţie de deciziile pe care le iau, şi asta e prioritatea mea. Sigur că sunt momente, cum este duminică, în care îţi doreşti să ai familie, să ai copii, să fii într-un alt mediu. Dar de fiecare dată mă gândesc că acum am o misiune de îndeplinit şi asta este mult mai important", afirma Kovesi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.