Kovesi, sub tunul lui Băsescu. Prună: Întunecare temporară a raţiunii, justificată prin implicarea în fapte penale

Prin atacurile sale constante la adresa şefei DNA, pe care tot el a numit-o în funcţie, fostul preşedinte Traian Băsescu, care a setat agenda anticorupţie în timpul mandatelor sale, îşi demolează practic aceste realizări, este de părere ministrul Justiţiei, Raluca Prună.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pentru ministrul Justiţiei, Raluca Prună, atacurile lansate de fostul preşedinte Traian Băsescu la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care tot el a numit-o la conducerea parchetului anticorupţie, sunt asociate cu "o întunecare temporară a raţiunii", care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor de la News.ro

Întrebată despre declaraţiile din ultimele zile ale politicienilor, despre autodenunţul deputatului PRU Sebastian Ghiţă şi despre plângerile făcute procurorilor, Raluca Prună a răspuns:

"Pentru mine este într-un fel surprinzător, într-un fel deloc, să văd că politicieni care au ocupat funcţii înalte în statul român, care au fost în poziţia de a face chiar propuneri şi chiar numiri la vârful magistraturii, vin acum şi îi contestă pe cei pe care i-au propus sau i-au numit. Şi atunci iau acest lucru ca pe o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea în dosarele penale. Implicare efectivă sau, nu ştiu, potenţială. E păcat că lucrurile se întâmplă aşa şi eu sper că magistraţii care sunt atacaţi să nu se lase impresionaţi de acest lucru".

În opinia ministrului Justiţiei, prin atitudinea sa, Traian Băsescu îşi demolează realizările din timpul mandatelor. "Este regretabil pentru mine să văd un preşedinte care a setat agenda anticorupţie, lucru adevărat, cel puţin în primul său mandat, să-l văd acum că, din motive pe care nu le înţeleg, demolează toate premisele acestui mandat", a completat Raluca Prună.

Atacurile la adresa şefei DNA s-au intensificat în ultimele luni, acest lucru explicându-se, în opinia ministrului Justiţiei, "numai prin faptul că DNA merge acum cu motoarele complet turate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne