“L-au tăiat în timp ce era încă în viaţă”. Detalii înfiorătoare despre uciderea jurnalistului saudit Khashoggi cu un fierăstrău

Consulatul saudit în Istanbul, Turcia
Consulatul saudit în Istanbul, Turcia (Captură Foto)

Deşi preşedintelui american Donald Trump i-ar plăcea ca mass media occidentală, împreună cu proeminenţi directori în domeniile hi-tech şi financiar, să creadă afirmaţiile prinţului saudit moştenitor Mohammad bin Salman că nu a ştiut nimic de confruntarea din Consulatul saudit din Istanbul despre care se presupune că a dus la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, ce scria pentru Washington Post, totuşi, în această dimineaţă au ieşit la iveală noi dovezi ce contrazic versiunea oficială saudită a evenimentelor, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Declaraţiile făcute de Regat în presa occidentală, precum şi sugestiile lui Trump, indică “agenţi rebeli”, însă într-un articol publicat marţi noaptea, ziarul american The New York Times a reuşit să confirme afirmaţiile făcute de diverşi oficiali turci potrivit cărora câţiva presupuşi membri ai unei “echipe de asasini”, formate din 15 persoane, au o legătură directă cu Mohammad bin Salman.

Iar acum, în ceea ce a fost descris ca o primă clarificare a circumstanţelor înfiorătoare ale asasinării lui Khashoggi, Middle East Eye şi Wall Street Journal au raportat că “ Jamal Khashoggi a murit în şapte minute”.

Dar în ceea ce probabil au fost cele mai teribile detalii ale raportului, Middle East Eye a notat că dr. Salah Muhammad al-Tubaigy – care a fost identificat de New York Times şi alte organizaţii media ca fiind un “expert în autopsii” şi a cărui prezenţă ar cam anula sugestiile saudiţilor că uciderea jurnalistului nu a fost premeditată – a început să îl taie în bucăţi pe Khashoggi când acesta era inconştient, dar încă în viaţă. Khashoggi a devenit inconştient după ce a fost injectat cu o substanţă misterioasă.

Middle East Eye a atribuit informaţiile unei persoane care ar fi ascultat o înregistrare a guvernului turc cu această crimă (aparent, agenţii turci ar fi plasat microfoane în Consulatul saudit, lucru care nu este surprinzător ţinând cont de relaţiile tensionate dintre cele două puteri musulmane care s-au deteriorat în timpul crizei cu Doha). Acea înregistrare, care nu a fost făcută publică, a servit ca bază pentru zeci de rapoarte media legate de moartea lui Khashoggi. Potrivit acestei surse, după ce a sosit în Consulatul saudit din Istanbul, Khashoggi a fost târât din biroul consulului general în cabinetul său de alături, ca apoi să fie ţintuit pe o masă şi injectat cu o substanţă necunoscută. În timpul atacului, ţipete groaznice au putut fi auzite de către martori.

După ce Khashoggi a devenit inconştient (nu s-a mai trezit niciodată), dr. al-Tubaigy şi-a pus căştile şi a început procesul de dezmembrare a trupului jurnalistului cu un fierăstrău.

Dr. al-Tubaigy a început operaţiunea de dezmembrare în timp ce jurnalistul era încă viaţă, potrivit sursei turceşti. Uciderea lui Khashoggi a durat şapte minute, a adăugat sursa.

Când a început să dezmembreze trupul, al-Tubaigy şi-ar fi pus pe urechi o pereche de căşti pentru a asculta muzică. El i-a sfătuit pe ceilalţi membrii ai presupusei echipe de asasini să facă acelaşi lucru.

“Atunci când fac o astfel de treabă, ascult muzică. Ar trebui să faceţi şi voi la fel”, a fost înregistrat doctorul afirmând, a precizat sursa pentru Middle East Eye.

O versiune de trei minute a înregistrării audio a fost furnizată publicaţiei turceşti Sabah, însă aceasta încă nu a făcut-o publică.

O sursă turcă a declarat pentru New York Times că dr. al-Tubaigy a fost echipat cu un fierăstrău. El este listat ca preşedinte al Societăţii Saudite de Medicină Legală şi este membru al Asociaţiei Saudite pentru Medicină Legală.

Potrivit Wall Street Journal, vocile de pe înregistrarea audio pot fi auzite când îi cer consulului saudit să plece din biroul său înainte ca echipa de asasini să îl ucidă pe jurnalist. Consulul, Mohammad al-Otaibi, a plecat marţi după amiază spre Riad, la scurt timp după ce saudiţii, pe neaşteptate, au refuzat cererile investigatorilor turci de a percheziţiona locuinţa acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe